Primăria Giurgiu avertizează populaţia să nu facă baie în locurile neamenajate

Primăria Giurgiu avertizează populaţia să nu facă baie în locurile neamenajate

În urmă cu câteva săptămâni, Primăria Municipiului Giurgiu instala în mai multe locuri din municipiu panouri de avertizare prin care îi informa pe giurgiuveni despre faptul că apa este necontrolată sanitar şi nerecomandată îmbăierii. Acest gen de panouri se regăsesc la piciorul Podului Prieteniei, la Plaja Veche, pe canalul Sf.Gheorghe, la Veriga sau la Groapa de Cenuşă, aşa cum este denumit popular fostul lac de acumulare a reziduurilor de la Combinatul Chimic.
Avertizarea autorităţilor este, în multe cazuri, ignorată de giurgiuvenii care fac baie în locurile menţionate, la doar câţiva metri distanţă de mormane de gunoi, sau mai grav, după cum spun medicii, alături de animale, aşa cum se întâmplă destul destul de frecvent la Plaja Veche, acolo unde sunt aduşi câini la îmbăiere.
Autorităţile sanitare atrag însă atenţia că în astfel de locuri neconforme, riscurile de îmbolnăvire sunt mari, din cauza agenţilor patogeni şi a paraziţilor care se regăsesc în astfel de ape şi care pot dezvolta boli precum leptospiroza sau hepatita A.
Un alt risc, dincolo de cel medical, este legat de neamenajarea locurilor respective, existând multe cazuri în care giurgiuvenii şi-ai pierdut viaţa din cauza gropilor ce se ascund în aceste ape.

Ultima modificare: 19.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Giurgiu continuă campania de strângere de fonduri

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.